بر اساس آخرین یافته های علمی، کلید درمان سرطان ممکن است در تفاوت های ژنتیکی بین انسان و سگ باشد. به گفته دانشمندانی که با مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده کار می کنند، سگ ها به همان بیماری هایی مبتلا می شوند که ما مبتلا می شویم و بسیاری از ژن های خود را با انسان ها به اشتراک می گذارند. با این حال، در طول 200 سال گذشته، ظاهر سگ ها و ژن های مسئول این ویژگی های ظاهری مورد مطالعه قرار گرفته و به طور قابل توجهی دستکاری شده است.
البته به گفته الین اوستراندر، ژنتیک دان ارشد در موسسه ملی بهداشت ایالات متحده، ممکن است بتوانیم کلید درمان سرطان را در این دستکاری ژن های سگ ها پیدا کنیم. اوسترندر با حضور در برنامه تلویزیونی معروف “60 دقیقه” توضیح داد که دستکاری ژن ها و یافتن آسیب پذیری های آنها در سگ ها مطالعه ژنتیک را در این حیوانات آسان تر از انسان ها کرده است.
هنگامی که میزبان از او پرسید که سگ ها در بیش از 200 سال پیش چقدر شبیه به انسان بودند، اوسترندر پاسخ داد:
تغییراتی بوده است. ما این را از روی فسیل ها و سوابق باستان شناسی می دانیم، اما تقریباً تمام تغییراتی که امروزه در حلقه ها می بینید، همه در 200 سال گذشته اتفاق افتاده اند.
تنوع ژنتیکی در سگ ها، که متخصص ژنتیک نیز در مورد آن صحبت می کند، چیزی است که امید به یافتن کلید درمان سرطان را افزایش می دهد.
همچنین بخوانید : این آزمایش خون جدید میتواند سالها زودتر از بروز علائم، بیماری آلزایمر را شناسایی کند
به عنوان مثال، برخی از نژادهای سگ بیشتر به انواع خاصی از سرطان مبتلا میشوند و دانستن این مسئله به دانشمندان اجازه میدهد تا ژنهای این نژاد سگها را مورد مطالعه دقیقتر قرار دهند. این امر نیز به نوبه خود میتواند یافتن کلید درمان سرطان را بسیار آسانتر کند، به خصوص اگر بتوان تمرکز مطالعات را بیشتر بر روی جهشهای ژنتیکی مختلف قرار داد.
اینکه بشنویم ما میتوانیم به درمان مناسب و قطعی سرطان نزدیک و نزدیکتر شویم، همواره هیجانانگیز است. در حالی که شیمی درمانی نیز در طی سالیان گذشته توانسته موفقیتهایی را نشان دهد، اما عوارضی که برای بدن انسان دارد انکار ناشدنی است. بنابراین، یافتن کلیدی برای درمان سرطان که عوارض جانبی کمتری داشته باشد، چیزی است که ذهن محققان را به شدت درگیر خود کرده و به واقعیت پیوستن آن بسیار هیجانانگیز خواهد بود.
در سالهای اخیر ویروسهای کشنده سرطان و حتی وصلههای کشنده سرطان نیز معرفی شدهاند، اما هرگز به عنوان یک درمان قطعی و عمومی که به آسانی برای کمک به مردم در دسترس قرار بگیرد، شناخته نشدند. بنابراین، اگر بتوان با این موضوع در سطح ژنتیکی مقابله نمود، مطمئناً تحولی را در مبارزه با سرطان ایجاد خواهد کرد.
اشتراکگذاری